Επιλέξτε γράμμα:   Α • Β  Γ • Δ • Ε • Ζ  Η • Θ • Ι • Κ • Λ • Μ  Ν  Ξ  Ο  Π  Ρ  Σ  Τ  Υ  Φ  Χ  Ψ  Ω

Το σεξ στα όνειρά μας

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.00 (8 Ψήφοι)

Το σεξ στα όνειρά μας

Ορισμένοι άνθρωποι αηδιάζουν ή νιώθουν ντροπή από τα απροκάλυπτα σεξουαλικά όνειρα. Μα οι δημιουργοί των ονείρων μας είμαστε εμείς, και αν μας αηδιάζουν, σημαίνει ότι αηδιάζουμε από την ίδια τη φύση μας, γιατί τα σεξουαλικά όνειρα αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο θα θέλαμε να εκφράζαμε τον σεξουαλισμό μας. Έτσι, λοιπόν, αν ορισμένα όνειρα μας θυμίζουν τη ζωώδη φύση μας, πρέπει ν' αποφασίσουμε πώς ακριβώς νιώθουμε μ' αυτή τη φύση: αν, δηλαδή, πρέπει να την εκφράζουμε πιο θετικά, να την αλλάξουμε, ή να στρέψουμε την ενέργεια της σε άλλη χρήση, Αν σοκαριστείτε με ένα σεξουαλικό όνειρο, μ' αυτό τον τρόπο πρέπει να το δείτε και, επίσης, να σκεφθείτε μήπως χρειάζεται να «χαλαρώσετε» λίγο περισσότερο με το σεξ. Το όνειρο μπορεί να σας οδηγεί σε μιαν ευτυχέστερη σεξουαλική ζωή, πιο φυσική και πιο απολαυστική για τον εαυτό σας και για τον σύντροφο σας.

Όνειρα στα οποία βλέπουμε ότι κάνουμε πραγματικά έρωτα είναι σχετικώς σπάνια, επειδή όμως τα όνειρα εκφράζονται συχνότερα με κώδικα, κι εφόσον οι περισσότερο πειστικοί ψυχαναλυτές συμφωνούν ότι στα όνειρα παρουσιάζονται συχνά σεξουαλικά σύμβολα, είναι λογικό να σκεφθούμε ότι σχεδόν κάθε σύμβολο στα όνειρα μας θα μπορούσε να μας λέει κάτι για τη σεξουαλική μας ζωή, με το να μας αποκαλύπτει μιαν ανυποψίαστη πλευρά της, επιβεβαιώνοντας μια προτίμηση, καθησυχάζοντας, προειδοποιώντας ή, απλά και μόνον, επικροτώντας.

Πλευρές των ονείρων σας που εμφανώς είναι άσχετες με το σεξ μπορεί να υποδηλώνουν κάτι σημαντικό για μια περιοχή της πραγματικής σας ζωής στην οποία το σεξ παίζει ένα σημαντικό, μα όχι κυριαρχικό, ρόλο. Μπορεί, π.χ., να είναι ένα σχόλιο πάνω στην απλή «ένωση», ή να εκφράζουν έξαψη, κίνδυνο, θέρμη, ή πάθος, να σας προτρέπουν να σκεφθείτε αν πρέπει ή όχι ν' αλλάξετε τη στάση σας απέναντι στο σεξ. Μια αίσθηση εγκατάλειψης, σ' ένα όνειρο, απόρριψης κάποιων αναστολών -όχι αναγκαστικά σεξουαλικών- μπορεί να μας παρακινεί σε μια πιο ολοκληρωμένη σεξουαλική ζωή, ενώ αν αι-σθανόμαστε ασήμαντοι, ή ότι μας μαλώνουν, μπορεί να αποκτάμε επίγνωση κάποιων αναστολών που δεν το ξέρουμε ότι τις έχουμε. Ή βίαιη συμπεριφορά, ή όνειρα στα οποία υπογραμμίζεται μια επιθετικότητα ή κυριαρχία πάνω σε άλλους, μπορεί κι αυτά να έχουν έντονες σεξουαλικές σημασίες και να μας προειδοποιούν ότι λείπει η έγνοια για τους αγαπημένους μας. Όνειρα όπου κυριαρχεί το κρύο, ή ο πάγος, μπορεί να έχουν σχέση με την παγερότητα, όπως και ο περιορισμός των κινήσεων.

Η σεξουαλική εικονογραφία στα όνειρα δεν χρειάζεται να είναι χτυπητή και ολοφάνερη: μπορεί να είναι πολύ όμορφη -η ομορφιά των λουλουδιών και τα φυτά που μεγαλώνουν, η αφή του βελούδου, ή του μεταξιού, το απτό σχήμα ενός αντικειμένου, όλα τούτα μπορεί να συγκροτούν μια σεξουαλική υποδήλωση- και με την ίδια δυναμικότητα, όσο και το πέταγμα στο όνειρο, η ανάβαση σε σκάλες, η πτώση φουγάρων από εργοστάσια, ή η σύγκρουση τραίνων μέσα σε σήραγγες! Ωστόσο, ακόμα και σε τόσο προφανείς συμβολισμούς, λαβαίνουμε συχνά κι ένα πνευματικό επίσης μήνυμα, γιατί σπάνια διίστανται εντελώς η σεξουαλική και η πνευματική πλευρά της φύσης μας. Η ψυχολογική μας ανάπτυξη τείνει να συσχετίζεται στενά με μια ολοκληρωμένη σεξουαλική ζωή, και τα σύμβολα στα όνειρα μας μάς το θυμίζουν. Να θυμάστε επίσης ότι υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σ' ένα αντικείμενο που εμφανώς στο όνειρο αντιπροσωπεύει ένα πέος, και σ' ένα «φαλλικό» σύμβολο, γιατί ο φαλλός αντιπροσωπεύει δυναμικά τη δύναμη της δημιουργίας, της θεραπείας και της γονιμότητας.

Να ανακαλείτε στη μνήμη σας όνειρα που έχετε δει όλα αυτά τα χρόνια, θα είναι περίεργο αν δεν συνδέεται με τη σεξουαλικότητα σας η ανάμνηση ενός πραγματικά ζωντανού ονείρου. Μπορεί να στάθηκε κρίσιμο για τη σεξουαλική σας ανάπτυξη και, να θυμάστε, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην εφηβική ηλικία: με τον ένα τρόπο, ή με τον άλλο, η σεξουαλικότητα μας αλλάζει και εξελίσσεται ως το θάνατο μας. Ένα πραγματικά σημαντικό όνειρο που σας επηρέασε δυναμικά, αλλά δεν δείχνει να έχει σχέση με την όποια κατάσταση στην κανονική σας ζωή. πρέπει πάντα να θεωρείται σαν ένα πιθανό σεξουαλικό όνειρο. Κι αν το θυμάστε στις ζωντανές λεπτομέρειες του, μπορεί να είναι για σας πολύ σημαδιακό. Ξανασκεφθείτε το κάτω απ' το φως αυτών που είπαμε παραπάνω: το πιο πιθανό είναι να σηματοδοτεί ή να υποδηλώνει μια εξέλιξη, στη σεξουαλική σας προσωπικότητα.


Σχόλια   
Μαρια
+1 #11 Μαρια 09-06-2014 16:27
Καλησπέρα! είδα στον ύπνο μου ότι έκανα σεξ με τον πρώην πεθαμένο συζηγό μου! Να σημειώσω ότι είμαι χωρισμένη 15 χρόνια, πέθανε πριν κάτι μήνες. Τί όνειρο είναι αυτό?
Παράθεση
elena
+3 #12 elena 11-06-2016 11:33
ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ Κ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΛΛΟ...ΣΗΜΑΙΝΕ Ι ΚΑΤΙ?
Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου