Επιλέξτε γράμμα:   Α • Β  Γ • Δ • Ε • Ζ  Η • Θ • Ι • Κ • Λ • Μ  Ν  Ξ  Ο  Π  Ρ  Σ  Τ  Υ  Φ  Χ  Ψ  Ω

Γαβάθα

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.50 (9 Ψήφοι)

Γενικά, τα γεμάτα φαγητά δοχεία σημαίνουν πλούτη και εισοδήματα, ενώ τα άδεια σημαίνουν φτώχεια και ζημιές. Τα ακάθαρτα σημαίνουν προσβολές και παράνομα κέρδη.

Γάγγραινα

3.2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.20 (5 Ψήφοι)

Αν είστε άρρωστος, θα επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας σας. Αν είστε υγιής, θα μετατεθείτε κάπου και θα ζήσετε εκεί δύσκολες μέρες. Αν κάνετε κινησιοθεραπεία ή παίρνετε φάρμακα για να θεραπευθείτε από τη γάγγραινα, δεν θ' αλλάξει η ζωή σας, όσο κι αν προσπαθήσετε.

Γάζα

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Αν δένετε μ' αυτήν πληγή, κάποια χαρά κρύβετε ή σας κρύβουν άλλοι, για να σας κάνουν έκπληξη. Αν είναι απλωμένη κάπου, κάποιο μυστικό σας θα φανερώσετε. Αν είναι ματωμένη, θ' ακούσετε δόξες και τιμές.

Γάιδαρος

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.75 (4 Ψήφοι)
Αν ονειρευτείς γάιδαρο που γκαρίζει, θα αποτύχεις σε κάτι που προσπαθείς να πετύχεις. Αν δεις απλά γάιδαρο, το όνειρό σου προμηνύει διαφωνίες και ανησυχίες. Αν σκαρφαλώνεις στη ράχη του ζώου, θα πάρεις κάποια σημαντική θέση εξουσίας, έστω και σιγά-σιγά. Αν είσαι πάνω του και τρέχεις, θα τιμηθείς χωρίς να το αξίζεις. Αν βαδίζεις με κανονικό βήμα, θα τιμηθείς επάξια αλλά με μεγάλη καθυστέρηση. Αν του βάζεις τροφή να φάει, σημαίνει ότι σου αρέσουν οι φιλανθρωπίες και επίσης ότι είσαι γενικά άτομο γενναιόδωρο, που χαρακτηρίζεται από μια τάση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους του. Αν ο γάιδαρος σε κλωτσάει, θα δεχτείς προσβολή από κατώτερα άτομα. Αν δεις ότι πέφτεις από τη ράχη του ζώου, τότε θα πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να είσαι προνοητικός. Αν τον φορτώνεις, θα απαλλαγείς πολύ αργά από τα βάρη σου. Αν γυναίκα βλέπει πως είναι πάνω σε γάιδαρο, θα ρεζιλευτεί. Αν βαράς γάιδαρο, θα έχεις επιζήμια λογομαχία. Αν είσαι άνδρας και βλέπεις γαϊδούρια να ερωτοτροπούν, να γκαρίζουν κ.λ.π., θα έχεις μία αξέχαστη ερωτική περιπέτεια. Αν είσαι γυναίκα, θα σε εγκαταλείψει ο σύντροφός σου.

Γαϊτανάκι

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.50 (6 Ψήφοι)

Αν ονειρευτήκατε όμιλο χορευτών να χορεύει το γαϊτανάκι, θα σας στήσουν, με πολλή μαεστρία, κάποια πλεκτάνη που θα σας αρέσει και που θα σας ζημιώσει οικονομικά και ηθικά. Αν χορεύετε το γαϊτανάκι, θα πάρετε μέρος σε γοητευτική εκδήλωση και ίσως διακριθείτε.

Γάλα

3.0714285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.07 (7 Ψήφοι)

Οι άντρες που βλέπουν γάλα γυναίκας στ' όνειρό τους, θα έχουν ευτυχισμένο γάμο ή ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, αν είναι έγγαμοι. Οι γυναίκες που βλέπουν δικό τους γάλα ή άλλων γυναικών θα αποκτήσουν υγιή τέκνα. Αν βλέπετε να χύνεται γάλα, κάποια μυστικά θα κοινοποιηθούν. Αν τρώτε γάλα, τα έργα σας θα εκτιμηθούν και θ' αμειφθείτε γι' αυτό. Αν το κάνετε τυρί ή γιαούρτι, οι δημιουργίες σας θα έχουν διαχρονικότητα και θα τιμηθείτε γι' αυτό. Αν μαζεύετε την κορφή από το γάλα, θα έχετε ανέλπιστα πλούτη.

Γαλατάς

3.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.88 (4 Ψήφοι)

Αν πουλάτε γάλα και δεν βλέπετε αγοραστές, είσαστε αναξιόπιστος και οι φίλοι σας θα σας περιφρονήσουν. Αν γυναίκα πουλάει γάλα και δεν το αγοράζουν, θα μείνει ανύπαντρη. Αν είναι παντρεμένη, θα περιφρονηθεί από το σύζυγό της. Αντίθετα, αν πουλάτε γάλα και τρέχουν να το αγοράσουν, χωρίς να τους δίνετε, θα έχετε ανέλπιστες προσφορές και μεγάλα περιθώρια επιλογής. Αν δίνετε γάλα, θα κάνετε πολλές παραχωρήσεις που θα σας ζημιώσουν.

Γάμος

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.50 (7 Ψήφοι)

Αν δεις στο όνειρό σου γάμο, αυτό συμβολίζει μια νέα αρχή ή μετάβαση της τρέχουσας ζωής σου. Αντικατοπτρίζει τα ζητήματα σχετικά με τη δέσμευσή σου και την ανεξαρτησία σου. Επίσης, το όνειρο του γάμου σου ίσως παραπέμπει σε αισθήματα πικρίας, θλίψης, ή σε θάνατο. Τέτοια όνειρα είναι συχνά αρνητικά και τονίζουν κάποιο άγχος ή φόβο. 

Αν ονειρευτείς ότι ο γάμος σου δεν πάει καλά ή διαλύεται, τότε σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη αρνητικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αν στο όνειρό σου παντρεύεσαι με την τρέχουσα σύζυγό σου, τότε σημαίνει ευδαιμονία και ευτυχία για τον γάμο σου, ενώ τονίζει την πάγια δέσμευσή σας ο ένας στον άλλο, ενώ μπορεί επίσης να υποδηλώνει μια νέα φάση για τη ζωή σας, όπως την ιδιότητα του γονέα.

Αν στο όνειρό σου προγραμματίζεις το γάμο σου με κάποιον που δεν συναντήθηκες ποτέ, είναι μια μεταφορά που συμβολίζει την ένωση της αρσενικής και θηλυκής πλευράς σου. Αντιπροσωπεύει μια μεταβατική φάση όπου αναζητείς κάποια ισορροπία μεταξύ της επιθετικής και της συναισθηματικής σου πλευρά.

Σε περίπτωση που πρόκειται να παντρευτείς και έχεις όνειρα του γάμου σου, αυτό δηλώνει το άγχος της οργάνωσης ενός γάμου, τις διαμάχες για τις λεπτομέρειες του γάμου, την ένταση με την οικογένεια και τα πεθερικά ή τον φόβο σου για τη δέσμευση και την απώλεια της ανεξαρτησίας σου.

Αν είσαι άνδρας και δεις ότι παντρεύεσαι, αυτό σημαίνει ότι είσαι άτομο προσκολλημένο στις παραδόσεις και στις ηθικές αξίες. Αν είσαι γυναίκα παντρεμένη και δεις στον ύπνο σου ότι παντρεύεσαι, πρόσεχε γιατί μπορεί να αντιμετωπίσεις σοβαρά προβλήματα με το γάμο σου, που θα σε οδηγήσουν στο χωρισμό.

Τέλος, αν ονειρευτείς ότι βρίσκεσαι σε γάμο φιλικού ή συγγενικού σου προσώπου, το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να αρρωστήσει βαριά ή ακόμα και να πεθάνει.